2019-09-18 Swedavia säljer innehav i Landvetter Logistik Center https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/swedavia-logistik-landvetter.jpg

Swedavia säljer innehav i Landvetter Logistik Center

Logistics Park 1 i Airport City Göteborg. Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder
Flyg
Logistikläge

Swedavia säljer sin andel på 50 procent i Landvetter Logistik Center. Köpare är Bockasjö som äger hälften av aktierna sedan tidigare. Därmed har Swedavia realiserat en reavinst uppgående till totalt cirka 100 miljoner kronor från engagemanget i Landvetter Logistik Center.

Swedavia och Bockasjö bildade Landvetter Logistik Center 2015 för att utveckla logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter Airport, som en del av Swedavias satsning på den framväxande flygplatsstaden Airport City Göteborg. Tre logistikfastigheter har uppförts och samtliga ytor på cirka 90 000 kvadratmeter är uthyrda. Bland hyresgästerna finns Postnord TPL, Dawa Däck och Rajapack.

– Den första logistikparken vid Göteborg Landvetter Airport är nu färdigetablerad, vilket är en viktig milstolpe som bekräftar potentialen i vår satsning på Airport City Göteborg. Försäljningen är ännu ett exempel på vår framgångsrika strategi att genom fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i våra flygplatsers konkurrenskraft, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!