2019-06-19 Bioflygbränsle tankas i Göteborg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/landvetter-webb.jpg

Bioflygbränsle tankas i Göteborg

Landvetter flygplats. Foto: Kalle Sanner
Flyg
Gas

Swedavias flygplatser har fått leverans av bioflygbränsle sedan 5 juni i år. Nyligen fick även Göteborg Landvetter Airports återigen leveranser av bioflygbränsle.

Det här är tredje året i rad som flygplan på Göteborg Landvetter kommer att tankas med bioflygbränsle. Första gången som det tankades bioflygbränsle på flygplatsen var under maj 2017. Leveransen vid Göteborg Landvetter är en del av de 450 ton bioflygbränsle som Swedavia köper in årligen sedan 2016.

En del av strategin

Satsningen är en del av Swedavias strategi för att verka för flygbranschens klimatomställning och ett fossilfritt flyg 2045.
– För oss på Göteborg Landvetter känns det fantastiskt att vi idag och flera dagar framöver kommer att ha bioflygbränsle i tanken vid flygresor till och från Sveriges andra största stad. För oss, som en del av Swedavia, är det viktigt att göra det vi kan för att driva på flygbranschens gröna omställning. Bioflygbränsle, tillsammans med exempelvis elektrifiering och energieffektivisering, är viktiga verktyg för att nå detta, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!