2018-09-12 Topi Manner blir ny vd för Finnair https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/09/vd_finnair.png

Topi Manner blir ny vd för Finnair

VD Finnair Topi Manner
VD Finnair Topi Manner
Affär & Karriär
Flyg

Finnair har utsett Topi Manner (MSc.Econ) som vd för flygbolaget från och med den 1 januari 2019. Manner är född 1974 och har en lång karriär från olika ledande befattningar på Nordea, Nordens största finansgrupp, bakom sig. Sedan 2016 har han varit medlem i Nordeas koncernledning och arbetat som Head of Personal Banking.

Pekka Vauramo, Finnairs nuvarande vd, kommer nu att lämna flygbolaget och ta över som vd för Metso Group. Pekka Vähähyyppä, finansdirektör på Finnair, kommer därför att fungera som ställföreträdande vd från den 4 september till den 31 december 2018.

– Topi Manner har stor erfarenhet av både privat- och företagskunder. Han har också haft en betydelsefull roll i bankens digitala omvandling och kundserviceutveckling. Vi är övertygade om att Topis medarbetarfokuserade ledarskap passar utmärkt för ett serviceföretag som Finnair eftersom vår verksamhet handlar om människor, både personal och kunder. Finnair har utvecklats snabbt under de senaste åren och vi fortsätter ständigt att förändra vår kundupplevelse och utveckling, säger Jouko Karvinen, styrelseordförande på Finnair.

– Finnair är ett ikoniskt och nytänkande företag som har en betydande nationell roll.Teamet på Finnair har gjort ett utmärkt arbete under de senaste åren. Jag är stolt över att ha blivit utvald till Finnairs kompetenta team. Tillsammans kommer vi fortsätta bygga företagets framtid och utveckla upplevelserna i samband med flyg och resor. Jag vet att Finnairs anställda är mycket engagerade i företaget och det ger oss en bra grund för att fortsätta implementering av Finnairs strategi, säger Topi Manner.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!