2018-07-06 Sas slår rekord – flest resenärer någonsin https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2015/10/saskarra.jpg

Sas slår rekord – flest resenärer någonsin

Resenärantalet når nya höjder hos Sas. Foto: Sas
Flyg
Infrastruktur

Nyligen sålde den norska staten sina aktier i Sas. Det hindrar inte resenärerna i semestertider. Under juni slogs ett rekord – fler än någonsin reste under en enskild månad.

Sas når nya höjder i resenärantal, trots norska statens uttåg i företaget. 2,9 miljoner valde att resa med bolaget, vilket är ett internt rekord för en enskild månad.
Det innebär en total ökning med drygt fyra procent och Europalinjen är den som lyfts fram mest i företagets pressmeddelande, med en ökning på fem procent.

Sas rekord innebär fortsatta hållbara satsningar

– Den växande trafiken i juni visar att kunderna värdesätter SAS erbjudande av både affärs- och fritidsresor. Tillväxten i trafiken visar också på behovet av att ställa om flyget till att bli långsiktigt hållbart. SAS investerar i nya effektiva flygplan och arbetar aktivt på att lösa bristen på biobränsle. Det gör vi exempelvis genom avsiktsförklaringen med Preem, för att kraftigt öka biobränsleproduktionen i Sverige. Målet är att all inrikestrafik ska flygas på biobränsle år 2030 och att SAS klimatpåverkan då ska ha minskat med 25 procent jämfört med idag, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!