2021-04-06 AFRY förvärvar finskt infrastrukturbolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/1721__D1_8375_argb_7000px-1-scaled-1.jpg

AFRY förvärvar finskt infrastrukturbolag

AFRY:s högkvarter. Foto: AFRY
AFRY:s högkvarter. Foto: AFRY
Infrastruktur

AFRY har förvärvat Suunnittelukide Oy, ett finskt bolag som erbjuder tjänster inom projektering, konstruktion och byggplatsuppföljning. Företaget är experter på brodesign och avancerade konstruktionslösningar, skriver AFRY i ett pressmeddelande.

Suunnittelukide Oy har cirka 25 anställda i städerna Tammerfors, Åbo, Kouvola, Seinäjoki och Jyväskylä i Finland. Företagets nettoomsättning uppgick 2020 till 34 miljoner kronor.

− Infrastruktur är ett av våra viktigaste tillväxtsegment, och med det här förvärvet kommer vi att stärka vår tekniska specialistkompetens inom brodesign och avancerade konstruktionslösningar avsevärt. Det gör det möjligt för oss att erbjuda ett mer övertygande och omfattande tjänsteerbjudande till våra kunder inom infrastruktursektorn i Finland, säger Mikko Inkala, Transportation Finland, AFRY.

−Vi är glada och stolta över att bli en del av AFRYs internationella expertgrupp inom infrastruktursektorn. Att vara en del av AFRY gör det möjligt för våra medarbetare att bidra i intressanta infrastrukturprojekt med starkt fokus på hållbarhet. Vår 20 år långa erfarenhet av att utforma broar och avancerade konstruktioner kommer att fortsätta framöver som en del av AFRY, säger Jarmo Niemi, VD för Suunnittelukide Oy.

Suunnittelukide Oy konsolideras i AFRY Finland Oy från och med den 1 april 2021, och under en övergångsperiod fortsätter företaget att verka under sitt nuvarande varumärke.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!