2021-03-29 Avbrutet miljardprojekt återupptas https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/2xl65kpeakgw9tqb-1.jpg

Avbrutet miljardprojekt återupptas

Lundbyleden. Foto: Trafikverket
Lundbyleden. Foto: Trafikverket
Infrastruktur

Efter ett avbrott kommer Lundbyleden att slutföras. Det framgår av ett pressmeddelande. Entreprenaden ska påbörjas i början av 2022 och slutföras under 2027.

Entreprenaden kring Lundbyleden fick avbrytas för cirka ett år sedan då Trafikverket och Göteborgs stad insåg att projektet blivit runt 700 miljoner kronor dyrare än inledningsvis planerat.

Trafikverket gick nyligen ut med att man tecknat avtal med Göteborgs stad om en omstart av projektet. Det ska finnas finansiering, så nu ska Lundbyleden slutföras.

”Det är glädjande att vi nu gemensamt tar nästa steg i projektet,” säger Jörgen Einarsson, regional direktör i Trafikverket i region väst, i pressmeddelandet.

Tanken med projektet är att bygga om stora delar av Lundbyleden för att förbättra trafikflödet mellan Brantingsmotet och Ringömotet. Sedan ska även stadsutveckling i området vid Backaplan möjliggöras i samma veva som Bohusbanan ska byggas ut till dubbelspår.

Upphandling av totalentreprenad påbörjas i maj 2021 och entreprenaden beräknas starta i början av 2022. Trafikverket planerar att slutföra projektet under 2027.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!