2020-09-16 Nya statliga miljoner till upprustningen av Göta kanal https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/09/1900008_Göta_kanal-renovering-0352.jpg

Nya statliga miljoner till upprustningen av Göta kanal

Bild: Göta Kanalbolag.
Bild: Göta Kanalbolag.
Infrastruktur

Hittills har staten investerat en halv miljard i att rusta upp Göta kanal. Men inför 2020 stod det klart att det skulle behövas både mer tid och pengar. Nu skjuter regeringen till ytterligare 80 miljoner kronor.

– Den ursprungliga planen var att renoveringsarbetet skulle vara klart till säsongen 2020, men när man börjar peta i en 200 år gammal konstruktion dyker det upp nya behov som är svåra att förutse, säger Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag, i ett pressmeddelande.

Kanalbolaget begärde då ytterligare 120 miljoner kronor, och att projektet skulle förlängas med ett år. Nu har regeringen valt att lägga till 80 miljoner kronor i budgetpropositionen för 2021.

– Att vi nu kan få fortsätta arbetet som krävs för att årtusendets svenska byggnadsverk ska bevaras och få fortsätta att vara en viktig motor för svensk besöksnäring känns fantastiskt bra, säger Magnus Hall, styrelseordförande i AB Göta kanalbolag.

Projektet skapar ett hundratal jobb hos de entreprenörer som utför renoveringsarbetena, framgår det i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!