2020-06-29 Nytt kontrakt tecknat för tunnelbaneutbyggnad https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/busses-city-slussen-374961.jpg

Nytt kontrakt tecknat för tunnelbaneutbyggnad

Foto: Klas Tauberman / Pexels
Foto: Klas Tauberman / Pexels
Infrastruktur

YIT har tecknat ett kontrakt med Region Stockholm för att bygga ut en del i Stockholms tunnelbana. Det gäller Sockenplan som är en del av den nya blåa linjen mot Söderort.

YIT:s del i projektet är värt cirka 400 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Arbetet börjar i augusti 2020 och byggperioden är cirka 2,5 år.

Sockenplan är den sydligaste delen av den nya blå linjen mot Söderort, som i slutändan förbinder den befintliga Hagsätralinjen och den nya blå linjen från Södermalm vid Sockenplan.

Projektet är en del av en större utbyggnad av Stockholms tunnelbanesystem. Utbyggnadsplanen omfattar nästan 30 enskilda kontrakt och värdet på den totala investeringen är cirka 2 miljarder euro.

– Vi är oerhört glada över att få vara en del av detta stora och spännande projekt och ser mycket fram emot att få samarbeta med Region Stockholm, säger Lars Stendius VD på YIT Sverige.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!