2019-03-18 CFO lämnar Infranord https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/preem.jpg

CFO lämnar Infranord

Bild på Preemraff Lysekil samt Lina Stolpe. Foto: Preem
Bild på Preemraff Lysekil samt Lina Stolpe. Foto: Preem
Infrastruktur

Infranords CFO Lina Stolpe har valt att tacka ja till en tjänst utanför bolaget och har därför sagt upp sig, det rapporterar Infranord i ett pressmeddelande. Lina Stolpe kommer att fortsätta arbeta i sin nuvarande roll under sin uppsägningstid.

– Linas insatser för Infranord har varit viktiga för bolagets positiva utveckling och jag önskar henne varmt lycka till i sin nya roll säger Infranords vd Helene Biström.

Rekryteringen av en efterträdare påbörjas omgående. Stolpe tar sig vidare och börjar på PREEM i september som ny CFO, Chief Financial Officer. Hon efterträder Peder Zetterberg som varit tillförordnad CFO sedan juli 2018.

”En profil som passar väl in”

Lina Stolpe har även erfarenhet av ledande tjänster inom Valmetkoncernen och Hunter Douglaskoncernen. Lina kommer att rapportera till vd Petter Holland samt ingå i koncernledningen.

– Jag är mycket glad att vi kan välkomna Lina till Preem och till vår koncernledning. Lina har mångårig finansiell erfarenhet och en profil som passar väl in i Preems företagskultur, med vårt starka fokus på lönsamhet och marknadseffektivitet och finansiell stabilitet, säger Preems vd Petter Holland.

– Det känns väldigt roligt och spännande. Preem är ett bolag som ligger i framkant inom många viktiga områden. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Preem och fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger Lina Stolpe, tillträdande CFO på Preem.

Lina Stolpe tillträder tjänsten senast den 15 september 2019.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!