2018-08-09 Ökade boräntor men svenskarna fortsätter att resa https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/08/ticket-resor-okade-borantor.jpg

Ökade boräntor men svenskarna fortsätter att resa

Genrebild. Bildkälla: Ticket
Genrebild. Bildkälla: Ticket
Infrastruktur

Tidigare har de låga boräntor gett de svenska hushållen mer pengar kvar i plånboken – och många väljer att lägga dessa kronor på utlandsresor. Trots att räntorna nu vänder uppåt kommer de flesta att fortsätta resa, enligt Tickets Sifoundersökning.

Färre än var tionde svensk uppger alltså att de kommer göra färre resor än idag. Resandet är högt prioriterat, skriver Ticket, när de frågade svenskarna hur deras resande kommer att påverkas vid ökade räntor och amorteringskrav.

9 procent kommer resa mindre

Endast 9 procent av svenskarna uppger att de vid ökade boräntor kommer att resa i mindre utsträckning än de gör idag. Bland de yngre resenärerna i åldern 18-30 år tror fler (14 procent) att de kommer minska antalet utlandsresor. I åldern 51-65 år, då många har en stabil inkomst, tror 4 procent att stigande räntor skulle innebära ett minskat utlandsresande.

Ytterligare 7 procent svarade att de inte kommer göra färre resor, men däremot ändra sina resvanor för att inte behöva dra ner på resandet. 4 procent tror att de kommer välja mer prisvärda resmål, och 3 procent att de kommer välja enklare och billigare boenden.

– Att svenskar gillar att resa är konstaterat sedan länge. Oavsett om man söker sig utomlands för en solsemester eller för äventyr och för att uppleva exotiska länder är många villiga att göra andra ändringar i vardagen för att kunna ha fortsatt möjlighet att resa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!