2018-08-07 ÅF köper upp specialist https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/08/af-forvarv-infrastruktur-vd.jpg

ÅF köper upp specialist

Jonas Gustavsson, vd och koncernchef. Bildkälla: ÅF
Jonas Gustavsson, vd och koncernchef. Bildkälla: ÅF
Infrastruktur

ÅF meddelade nyligen om förvärvet av schweiziska LBP – specialister inom infrastruktur och elektroteknik.

Förvärvet av LBP ska öka ÅFs närvaro i Schweiz och stärker det samlade erbjudandet inom infrastruktur. LBP är specialiserade i elektroteknik för trafiklösningar med fokus på vägar och tunnlar. Tjänsterna omfattar projektplanering och byggledning av elektromekaniska system, framförallt inom högpresterande vägar genom Schweiz. LBP är också specialiserade inom alla säkerhetsaspekter i tunnlar.

”En av våra kärnmarknader”

– Vi ser fram emot att välkomna LBP till ÅF och tillsammans öka vår förmåga för projektåtaganden inom infrastruktur. Förvärvet är i linje med vår strategi att växa i Schweiz, som är en av våra kärnmarknader, och att öka värdet till våra kunder genom vår tvärfunktionella kompetens, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

– Tillsammans med ÅF fortsätter vi att utveckla våra lösningar och vi ser fram emot att erbjuda våra kunder ett bredare tjänsteutbud. För våra medarbetare innebär förvärvet ökade möjligheter till intressanta uppdrag och fortsatt kompetensutveckling, säger Urs Lenz, vd på LBP.

LBP har 17 medarbetare baserade i Schweiz och en omsättning 2017 på cirka 24 miljoner kronor. Bolaget konsolideras av ÅF från juli 2018.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!