2018-07-05 Teknologisk innovation i digitaliseringens kölvatten https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/07/PerOlofArnas-Fotograf-Oscar-Mattsson-webb.jpg

Teknologisk innovation i digitaliseringens kölvatten

Per Olof Arnas. Fotograf: Oscar Mattsson
Per Olof Arnas. Fotograf: Oscar Mattsson
Infrastruktur
Transport & Logistik

Per Olof Arnäs arbetar som logistik- och transportforskare på Chalmers. Tidigare arbetade han med utvecklingsfrågor inom åkeribranschen. Som forskare lyfter han vikten av att ha erfarenhet från branschen, för att kunna skapa praktiska, lönsamma lösningar – något som behövs mer och mer då transportsektorn utvecklas i en hisnande fart.

Transportsystemet har sett ganska lika ut under en lång tid och problemet är att det ofta är dyrt och ineffektivt. Bara en lastbil kostar miljoner idag, berättar Per Olof Arnäs. Men han förklarar också att vi inte har kunnat skapat ett bättre system, förrän nu.

Tema: Framtidens logistikområden

Missa inte Branschaktuellts exklusiva intervju med bland annat forskaren Per Olof Arnäs om framtidens teknologi, men också många många fler intervjuer i det som blir vår första Logistikutgåva till sommaren för 2018.

Med intervjupersoner som Ulrica Messing, Transportindustriförbundet, Einride, Stockholms Hamnar och Mellansvenska Handelskammaren väntar ett fullspäckat utbud.

 

Ha en fin sommar!

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!