2018-05-16 Flygbolag ansöker om konkurs https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/05/SDL.jpg

Flygbolag ansöker om konkurs

Bildkälla: Nextjet
Bildkälla: Nextjet
Flyg
Infrastruktur

Nextjet, ett av Sveriges största flygbolag har nu ansökt om konkurs. Samtliga flygningar från och med klockan 13:00 onsdagen den 16:e maj, har ställts in.

– Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid säger VD Magnus Ivarsson i ett pressmeddelande.

Tredje största på Arlanda

Stockholm Arlanda är bolagets viktigaste nav som det tredje största flygbolaget räknat i antal flighter per dag. Bland Nextjets samarbetspartners finns SAS, airBaltic, KLM, Air France, Wideroe, Finnair och Qatar.

Går inte att boka biljetter

Mot bakgrund av att samtliga flygningar ställs in går det inte längre att boka biljetter. Bolaget råder sina passagerare  att inte ta sig ut till respektive avreseflygplats. Den som har en bokad resa rekommenderas att ta kontakt med sin resebyrå eller kortutgivare för vidare hantering. Nextjets kundtjänst kommer att hålla stängt tills vidare.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!