2018-05-16 NCC tecknar vägserviceavtal för 700 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/05/ncc-vadserviceavtal.jpg

NCC tecknar vägserviceavtal för 700 miljoner

Foto: NCC Rickard Kilström
Foto: NCC Rickard Kilström
Infrastruktur
NCC

NCC har kammat hem totalt fyra uppdrag från Trafikverket. De löper fyra år vardera och kontraktssumman omfattar 700 miljoner kronor.

Bolaget ska underhålla och sköta driften av vägarna i driftområde Landvetter, Ätradalen, Jönköping och Vilhelmina.

– Vi är glada över att Trafikverket väljer att samarbeta med NCC och ger oss uppdrag att ansvara för drift och underhåll av vägarna i dessa områden. Eftersom vi har levererat vägservice här tidigare har vi god kunskap vilket gör att vi kan skapa effektiv drift och underhåll av vägnätet, säger Alexander Eklöw, divisionschef för NCC Road Services i ett pressmeddelande.

Snöröjning, halkbekämpning, vägunderhåll

Kontrakten gäller drift och underhåll av det statliga vägnätet, exempelvis snöröjning och halkbekämpning under vintertid och löpande vägunderhåll under sommartid. För driftområde Landvetter och Jönköping är det förnyade uppdrag och avser 67 mil väg respektive 144 mil väg. Kontraktet för driftområde Ätradalen är nytt och avser 120 mil väg. Kontraktet för Vilhelmina är förnyat och avser 111 mil väg.

Samtliga avtal löper på fyra år med möjlighet till ett eller två års förlängning. Avtalen börjar gälla från och med september 2018.

 

Kontraktssumman för driftområde Landvetter uppgår till 147 miljoner kronor, Ätradalen 146 miljoner kronor, Jönköping 340 miljoner kronor och Vilhelmina 84 miljoner kronor. Samtliga fördelade på fyra år.

Ordervärdena registreras i det tredje kvartalet 2018 i affärsområde NCC Infrastructure.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!