InfrastrukturStrukton Rail satsar hårdare på jämställdhet
26.04.2018 12:49 3 min lästid

Strukton Rail satsar hårdare på jämställdhet

26.04.2018 12:49 3 min lästid
Foto: Strukton Rail.

Foto: Strukton Rail.

Även hållbarhet är i stort fokus.

Marcus Rosenholm
0

Fossilfri verksamhet till 2030 och en arbetsplats fri från diskriminering. Det är några av målen som har satts i Strukton Rails års- och hållbarhetsredovisning.

Järnvägsjätten Strukton Rail släppte i ett pressmeddelande idag en integrerad års- och hållbarhetsrapport. I den presenteras flera mål som företaget strävar efter.
– Vårt viktigaste uppdrag är att bidra till att järnvägen fungerar. Sveriges järnväg är enormt viktig eftersom den är ett kugghjul i samhällets utveckling. Spårväg, järnväg och tunnelbana är dessutom bland de mest hållbara transportmedlen som finns och det är vi stolta att bidra till. Nu arbetar vi successivt för att även produktionen och övriga delar av vår verksamhet ska blir mer hållbara, säger Strukton Rails VD Robert Röder, i pressmeddelandet.

Strukton Rail siktar på fossilfri verksamhet 2030

Bland dessa är jämställdhet och mångfald som ett prioriterat hållbarhetsområde inklusive en tydlig uppförandekod för anställda. Dessutom ska bensin- och dieselbilar ersätts mot hållbara fordon, för att följa riksdagens riktlinjer om en fossilfri verksamhet 2030.
– Under året har vi påbörjat flera viktiga arbeten för att blir en ännu bättre arbetsgivare, samhällsaktör och leverantör. Vi anser att vi har en nyckelroll i samhällsbygget som vi värnar om och vill bli bättre på. Allt vi lyckas med är våra duktiga medarbetares förtjänst, säger Robert Röder.

 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!