2018-04-13 SJ vinnare av flera hållbarhetspriser https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/04/SJ-mest-hallbart-2018.jpg

SJ vinnare av flera hållbarhetspriser

Grönt tåg
SJ är det mest hållbara transportvarumärket i två undersökningar. Foto: SJ.
Infrastruktur
Järnväg

SJ är Sveriges mest hållbara varumärke inom transport. Det har presenteras av både konsultföretaget Differ och Sustainable Brand Index. 

Bland 85 varumärkte hamnade SJ på en förstaplats som Sveriges mest hållbara varumärke inom kategorin transport av strategikonsultföretaget Differ, och en tredjeplats på den totala listan.
Dessutom stod de som vinnare i transportkategorin hos Sustainable Brand Index, en av nordens största studier om hållbara varumärken.

SJ slagen av Coop på totallistan

– Hållbarhet fortsätter vara en viktig fråga för många och det är glädjande att SJs hållbarhetsarbete uppmärksammas, säger Erica Kronhöffer, hållbarhetschef på SJ, i ett pressmeddelande.

På Differs totala lista hamnade det statliga järnvägsföretaget på en tredjeplats, endast slagna av Coop och Ica, av 85 utvalda varumärken. I Sustainable Brand Index totala lista blev det en niondeplats, där Coop återigen knep guldmedaljen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!