InfrastrukturAlelion får stororder på högspända batterisystem
19/12/2021 1min lästid

Alelion får stororder på högspända batterisystem

19/12/2021 1min lästid
Alelion får stororder på högspända batterisystem

Terbergs elektrifierade terminaltraktor YT203-EV. De temperaturstyrda batterierna kan användas i både varma och kalla miljöer. Bild: Alelion

Ordern från specialfordonstillverkaren Terberg Group är värd cirka 38 miljoner och utgör den största sedan serieproduktionen inleddes för ca 12 månader sedan.

Den nya ordern inkluderar även serviceavtal och kommer att levereras under 2:a halvåret 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Terbergs tidigare order produceras redan i Alelions batterifabrik i Göteborg. Serietillverkning av dessa högspänningsbatterier startades under det fjärde kvartalet 2020 när den nya elektrifierade terminaltraktorn lanserades på marknaden. Terberg har sedan dess tillverkat fordon som testas hos deras kunder och efterfrågan har visat sig vara stor.

– Ordern är en bekräftelse på det långsiktiga samarbetet, vilket behövs då orderingången är stor och produktionssäkerheten viktig. Det höga intresset för elektrifierade fordon gör att vår produktionstakt ökar och långsiktighet är en förutsättning för att kunna säkra leveranser 2022, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

Alelion Energy Systems utvecklar och tillverkar batterisystem med litiumjonbatterier, som ersätter fossildrift i olika typer av specialfordon. I samarbetet med Terberg Group har Alelion utvecklat ett batterisystem för eldrivna terminaltraktorer, som används för transport på distributionscentraler, hamnterminaler, flygplatser och i industrier.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!