InfrastrukturAssemblin får förnyat förtroende på Gardermoen
22.11.2021 07:26 1 min lästid

Assemblin får förnyat förtroende på Gardermoen

22.11.2021 07:26 1 min lästid

Avinor - Oslo lufthavn Gardermoen. Fotograf: Espen Solli

Avinor har tecknat nytt ramavtal med Assemblin för underhåll av VS-installationer på Gardermoen, Oslo flygplats. Detta utgör ett av Assemblins största serviceavtal, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Malin Rothenborg
0

Avtalet löper på två år med option på förlängning i maximalt ytterligare sex år vilket skulle motsvara ett beräknat totalt kontraktsvärde på 40 – 60 miljoner norska kronor.

Sedan fem år tillbaka har Assemblin haft ett ramavtal med Avinor avseende service och underhåll av VS-installationer på Gardermoen. Efter avslutad avtalsperid har avtalet konkurrensutsatts, och Assemblin har därefter fått förnyat förtroende i två år med option på förlängning i ytterligare två + två + två år.

–  Vi har fått bra återkoppling på vår tidigare leverans och våra kompetenta medarbetare, vilket har bidragit till förlängningen. Avinor är en god och säker uppdragsgivare, och detta ramavtal är ett av våra största serviceavtal. Vi är därför mycket glada över det förnyade förtroendet, säger filialchef Torgny Volden på Assemblins serviceverksamhet i Norge.

Under den tidigare avtalsperioden hade Assemblin i genomsnitt fyra till fem montörer som arbetade på flygplatsen. Verksamheten reducerades något under corona-nedstängningen, men periodvis har upp till femton personer arbetar med att utföra både löpande underhåll och mindre projekt.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!