2021-04-21 Husfabrik läggs ner – 34 anställda varslas https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/x1000w-071_1505-1.jpg

Husfabrik läggs ner – 34 anställda varslas

Deromes husfabrik i Renholmen ska producera fram till augusti i år. Foto: Derome
Deromes husfabrik i Renholmen ska producera fram till augusti i år. Foto: Derome
Byggindustrin
Tillverkning

Derome Hustillverkning stänger ner sin husfabrik i Renholmen. Därmed har samtliga 34 anställda varslats om uppsägning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Deromes fabrik i Renholmen är anpassad för att producera specialvolymer, vilket enligt bolaget kommer att minska till följd av ökad standardisering och automatisering. Tanken är nu att hustillverkningen ska koncentreras till företagets fabriker i Anneberg, Värö och Kristinehamn.

I samband med detta beslut har fabrikens samtliga 34 anställda varslats om uppsägning.

”Det är ett tungt och tråkigt steg att behöva ta ur ett mänskligt perspektiv, eftersom det handlar om engagerade och duktiga kollegor som gör ett bra jobb. Vår avsikt är att försöka stötta alla medarbetare i att hitta nästa steg framåt,” säger Henrik Svahn, divisionschef för Produktion, i pressmeddelandet.

Samtidigt som beslutet att stänga fabriken har tagits har Derome för avsikt att öppna ett kontor i Skellefteå med ett antal medarbetare som ska jobba med försäljning, inköp, projektering och projektledning.

Produktionen i Renholmen är planerad att fortsätta fram till andra hälften av augusti.

MBL-förhandlingar har inletts med facket.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!