Industri Tillverkning
1 min lästid

ABB bygger ut sin tillverkning i Tjeckien

22:a april 2015, 11:00
ABB bygger ut sin tillverkning i Tjeckien
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

ABB bygger ut sin tillverkningskapacitet i Brno och Trutnov för 50 miljoner dollar

Anläggningen kommer att uppta en yta av runt 13 000 m 2 och öka tillverkningskapaciteten för ställverk med 25 procent. Ett av de högteknologiska inslagen blir den hel- och halvautomatiserade gjutningen av mättransformatorer med hjälp av ABB:s avancerade robotar.

– Brno är ett viktigt regionalt och globalt center för ABB, och denna senaste utbyggnad inom mellanspänningsprodukter följer på vår investering förra året inom högspänningsprodukter, säger Bernhard Jucker, global chef för ABB:s division Power Products.

Trutnov är ABB:s största europeiska center för konstruktion av styr- och automationssystem för ställverk och erbjuder också service inom ingenjörs- och projektledningstjänster samt support. Efter mer än två decennier av verksamhet inne i staden flyttar ABB nu sin verksamhet till industriområdet Krkonošská, där en 8 500 m 2 stor anläggning ska öppnas, inklusive tillverkning, teknikutveckling och provningsanläggning.

– Den nya anläggningen bidrar till en betydligt större tillverkningskapacitet i Trutnov och stöder tillväxten av vår nätautomationsverksamhet, säger Claudio Facchin, chef och globalt ansvarig för ABB:s division Power Systems.

#abb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0