2021-03-25 Aluminiumjätte investerar 33 miljoner dollar i USA https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/08/2018_granges_production_finspang_rolling-1.jpg

Aluminiumjätte investerar 33 miljoner dollar i USA

Pressbild. Foto: Gränges
Pressbild. Foto: Gränges
Tillverkning

Gränges investerar 33 miljoner dollar, motsvarande 293 miljoner kronor, för att utöka gjutningskapaciteten för aluminium i bolagets verksamhet i Huntingdon, Tennessee. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen görs för att möta den ökade efterfrågan på aluminium från kunder i Nordamerika.

“Detta är den tredje större investeringen vi gör i USA sedan 2017. Den visar på vårt åtagande att växa vår affär med våra kunder och marknader, och stärker vår plattform för fortsatt lönsam tillväxt. Den stödjer också våra höga hållbarhetsambitioner genom att förbättra både energiintensiteten och klimatutsläppen per ton. Vi är stolta över att vara en långsiktig affärspartner till våra kunder när det gäller fortsatt tillväxt och innovation”, säger Patrick Lawlor, President Gränges Americas.

Expansionen omfattar investeringar i byggnader och en ny gjutningslinje. Gjutningskapaciteten i Huntingdon kommer att öka med närmare 25 kton per år när utbyggnaden är klar, och den kommer att möjliggöra ett bättre kapacitetsutnyttjande i de efterföljande valsnings- och skärningsprocesserna.

Projektet är beräknat att ta mindre än två år att färdigställa och förväntas bidra positivt till Gränges rörelseresultat 2023. Gränges kommer att finansiera expansionsinvesteringen i Huntingdon med befintlig kassa samt internt genererade kassaflöden.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!