2021-02-11 Northvolt får 238 miljoner kronor i statligt stöd https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/09/Peter-Carlsson.jpg

Northvolt får 238 miljoner kronor i statligt stöd

Peter Carlsson, vd Northvolt. Foto: Pia Nordlander
Peter Carlsson, vd Northvolt. Foto: Pia Nordlander
Tillverkning

Statliga Energimyndigheten ger 238 miljoner kronor till Northvolt. Pengarna ska gå till utveckling av battericeller och utbyggnad av ett elektrifieringscampus för batteriforskning i Västerås, skriver Di Digital.

Jesper Wigardt, kommunikationschef på Northvolt, tycker det är en fantastisk nyhet att Sverige och EU vill satsa på batteriforskning.

”Utvecklingen i Europa pekar på att det kommer etableras ett fåtal kluster kring batteriforskning, och vår ambition är att Västerås och Mälardalen ska var en av dessa. Därför har vi satsat enormt mycket på Northvolt Labs i Västerås och kommer fördubbla investeringen under de kommande åren”, säger han till Di Digital.

Rickard Nordin, Centerpartiets talesperson i klimat- och energifrågor kommenterar:

”Vi vet att transporterna måste ställa om till mer förnybart och då är batterier helt avgörande. Att driva på projektet gör att det har kan bli avgörande för hela Europas batteriutveckling”, säger Rickard Nordin till tidningen-

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!