2020-09-23 120 anställda får lämna SKF https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/11/skf1.jpg

120 anställda får lämna SKF

Foto: SKF
Foto: SKF
Tillverkning

SKF investerar cirka 550 miljoner kronor i att stärka sin tillverkning och konkurrenskraft i Nordamerika, enligt ett pressmeddelande.

Cirka 350 miljoner kronor investeras i expandering och automatisering av koncernens fabrik i Sumter, South Carolina. Ytterligare 200 miljoner kronor investeras i att lokalisera tillverkningen av koniska rullager från Kina till koncernens befintliga fabrik i Mexiko.

”Investeringarna bidrar till ökad flexibilitet och servicenivåer som möjliggör konsolidering av fabrikerna i Avon, Ohio, och North Charleston, South Carolina, till fabriken i Sumter”, står det i pressmeddelandet.

Aktiviteterna kommer ta cirka 12-18 månader att genomföra och kommer resultera i en minskning av cirka 120 medarbetare. Tillhörande omstruktureringskostnader uppgår till 35 miljoner kronor, vilket kommer redovisas under det tredje kvartalet 2020.

John Schmidt, President, Industrial Sales, Americas, säger:

”Dessa investeringar är ett led i att förbättra vår position på den lokala marknaden genom att förbättra vår flexibilitet och konkurrenskraft. Även om detta är en nödvändig åtgärd tar vi inte lätt på beslut som påverkar våra anställda och vi kommer stötta våra medarbetare i Avon och North Charleston under den här processen.”

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!