2020-04-06 12 miljoner till energiprojekt inom stålindustrin https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/ssab-stal-webb-data.jpg

12 miljoner till energiprojekt inom stålindustrin

Genrebild SSAB. Foto: SSAB
Stål

Climeon har beviljats stöd från Energimyndigheten för ett projekt för att effektivare nyttja överskottsvärme inom stålindustrin. Projektet genomförs i samarbete med SSAB.

Climeon och SSAB i Borlänge har samarbetat sedan 2015. Under samarbetets gång har Climeon och SSAB diskuterat möjligheten att ytterligare öka energiåtervinningen i stålproduktionen.

– Med det här projektet kommer vi kunna dubblera energiåtervinningen. Att öka energiåtervinningen inom industrin är något både Climeon, SSAB och Energimyndigheten prioriterar högt, säger Thomas Öström, vd för Climeon i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att kunna genomföra detta projekt tillsammans och visa kraften i samarbete mellan näringsliv och myndigheter när det gäller klimatfrågan, fortsätter Thomas Öström.

Bidra till ökad energieffektivitet

– Vi vill med det här stödet bidra till effektivare nyttjande av överskottsvärme hos SSAB samtidigt som Climeons kraftmodul kan nå en bredare marknad och på sikt bidra till ökad energieffektivitet inom industrin, säger Klara Helstad, enhetschef på Energimyndigheten.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!