2019-07-28 SSAB köper bolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/04/ssab-koncernledning-stalindustri.jpg

SSAB köper bolag

Bildkälla: SSAB
Bildkälla: SSAB
Stål

SSAB har ingått avtal i syfte att förvärva Abraservice Holding, som tillhandahåller slitdelar och kompletta lösningar inom seghärdade stål (Q&T). Abraservice är en del av den franska koncernen Jacquet Metal Service Group. Företaget omsatte cirka 800 miljoner kronor under 2018.

Förvärvet är villkorat av godkännande från relevanta tillsynsmyndigheter och förväntas slutföras under andra halvan av 2019.

“Abraservices nätverk passar väl in i SSAB Services strategi att leverera produkter och tjänster till maskintillverkare och eftermarknaden. Förvärvet bygger starkare relationer med våra kunder och slutanvändare, samtidigt som vi kan adressera nya marknads-segment. De anställda inom Abraservice har värdefull erfarenhet och deras kompetens blir ett utmärkt komplement till SSABs verksamhet”, säger Gregoire Parenty, Head of SSAB Services.

Abraservice har cirka 200 anställda som arbetar vid 10 bearbetningsanläggningar och 12 försäljningskontor i totalt 11 länder i Europa. De största anläggningarna finns i Frankrike, Tyskland och Italien.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!