2021-01-11 Metsä utser partner för miljardexpansion https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/814c17674371f3ca_org-1.jpg

Metsä utser partner för miljardexpansion

Bild: Metsä Tissue
Bild: Metsä Tissue
Byggindustrin
Papper & Massa

Metsä Tissue, en del av Metsä Group, har utsett BHM Engineering som konstruktionspartner för den nya utbyggnaden av bruket i Mariestad i Sverige. BHM kommer att tillhandahålla detaljerade tekniska bygg- och anläggningstjänster för projektet.

Arbetet beräknas starta i början av 2021, enligt ett pressmeddelande.

Utbyggnaden planeras fördubbla den årliga kapaciteten för mjukpappersproduktion från nuvarande 70 000 ton till 145 000 ton med full produktion från 2024.

”Detta avtal är ett viktigt steg framåt i vårt strategiska Future Mill-program. Vi gläds åt att kunna anlita BHM för Mariestadsprojektet med tanke på deras goda rykte och medverkan i många projekt inom pappers- och mjukpappersindustrin under de senaste årtiondena. Vi har stora förväntningar på deras expertis och kunnande i detta strategiskt viktiga projekt”, säger Esa Paavolainen, Vice President, Projects, Metsä Tissue.

”Vi är stolta över att Metsä Tissue ger BHM möjligheten att delta i detta spännande projekt för den tilltänkta stora utbyggnaden av deras bruk i Mariestad. Vi ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Metsä Tissue”, säger Peter Oksakowski, vd för BHM INGENIEURE, Engineering & Consulting GmbH.

Utbyggnaden av bruket omfattar installation av en ny pappersmaskin, nya konverteringslinjer, ett automatiserat varulager och en ny kontorsbyggnad. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!