2020-10-28 Två nya medlemmar i Stora Ensos koncernledning https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/stora-enso-collage.jpg

Två nya medlemmar i Stora Ensos koncernledning

Stora Enso
Tobias Bäärnman och Teemu Salmi tar plats i Stora Ensos koncernledning. Foto: Stora Enso
Papper & Massa

Stora Enso har utsett Tobias Bäärnman och Teemu Salmi till nya medlemmar i koncernledningen.
Tillsättningarna gäller från den 1 november 2020.

Tobias Bäärnman, chef för strategi och innovation, har arbetat på Stora Enso sedan 2017. Först hade han rollen som controllerchef samt ansvarig för strategi och IT inom divisionen Consumer Board, och sedan december 2019 som chef för strategi och innovation på koncernnivå.

Teemu Salmi, CIO och chef för IT & digitalisering, har även han utsetts till medlem i koncernledningen. Han började på Stora Enso 2017 och har tidigare innehaft olika ledande positioner på Ericsson, senast som chef för affärsenheten IT & Cloud i Mellanöstern och Afrika. Teemu har en kandidatexamen i datavetenskap.

– Jag är mycket glad att få välkomna Tobias och Teemu till koncernledningen. Tillsättningen av Tobias kommer ytterligare att stärka vårt fokus på implementering av strategin, samt bidra till att utforma den framtida verksamheten med hjälp av vår innovationsagenda. Tillsättningen av Teemu är en bekräftelse på vår satsning att utnyttja digitaliseringen fullt ut. Den hjälper oss att optimera vår nuvarande verksamhet och möjliggör nya affärsmodeller, säger Stora Ensos vd Annica Bresky.

Tobias Bäärnman och Teemu Salmi kommer att arbeta i Stockholm. Tillsättningarna gäller från den 1 november 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!