2020-02-19 Södra investerar i Värö https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/sodra-sagverk-kl-tra.jpg

Södra investerar i Värö

Foto: Per Pixel Petersson
Papper & Massa

Södra gör omfattande investeringar vid sågverket i Värö, framförallt i efterbehandling och torkar, men även i övriga delar av anläggningen.

– I april förra året meddelade vi att vi kommer att bygga en anläggning för korslimmat trä i Värö. Vi ser nu att investeringen i KL-trä anläggningen ger oss möjligheter att förbättra flödet och kunderbjudandet även för våra sågade trävaror och har därför valt att göra ytterligare investeringar vid sågverket i Värö, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

”Ger oss möjlighet att växa”

Investering kommer att ske framför allt i juster- och torkkapacitet, men även till viss del i timmersortering samt såg- och råsortering.

– Vi tror på Värö och är mycket nöjda med lönsamhetsutvecklingen under de senaste åren. Investeringen innebär en ökad kapacitet och ger oss möjlighet att växa med våra kunder och öka konkurrenskraften, säger Jörgen.

Andra fördelar är en stabilare och förbättrad kvalitet på produkterna, då man installerar en automatisk kvalitetssortering för sidobrädorna istället för dagens manuella sortering. Samtidigt kommer det även investeras i ökad torkkapacitet, vilket kommer att förbättra torkkvaliteten och ge en bättre produkt.

Enligt tidplanen ska investeringarna i sågverket stå klara under senhösten 2021.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!