2019-11-11 BillerudKorsnäs och SKF i samarbete https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/09/BillerudKorsnäs.jpg

BillerudKorsnäs och SKF i samarbete

BillerudKorsnäs
Bildkälla: BillerudKorsnäs
Papper & Massa

BillerudKorsnäs och SKF samarbetar för att minska underhållskostnader, öka produktionen och stärka hållbarhetsarbetet vid Karlsborgs bruk i Kalix.

Realtidsdata från 480 uppkopplade mätpunkter i bruket kommer att analyseras vid SKF:s analyscenter ”Rotating Equipment Performance Center” i Göteborg. Kombinerat med en ny, prestationsbaserad affärsmodell ska detta underlag möjliggöra för snabbare beslut av fabrikens operatörer och SKFs ingenjörer, med fokus på att förbättra effektiviteten i kritisk maskinutrustning.

”Ett steg framåt”

–  Vi strävar hela tiden efter att uppnå effektivitetsförbättringar med fokus på produktionsstabilitet och säkerhet. Det här är ett steg framåt för oss i Karlsborg och för hela BillerudKorsnäs, säger Petra Einarsson, fd vd och koncernchef, BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

– Genom att arbeta tillsammans skapar vi förutsättningar för snabbare beslutsfattande och därigenom hjälper vi kundernas maskiner prestera på den nivå de är designade för. Genom att använda en prestationsbaserad affärsmodell jobbar vi mot gemensamma mål med kunden, för att förbättra deras effektivitet, samtidigt som vi reducerar svinnet som förekommer i en transaktionell affärsmodell, säger Alrik Danielson, vd och koncernchef, SKF.

Karlsborgs bruk producerar över 300 000 ton per år av förpackningskartong och kraftpapper.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!