2019-05-14 Ny vd på Waggeryd Cell https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/bal-rekord-webb.jpg

Ny vd på Waggeryd Cell

Balen vilken satt rekordet. Foto: Waggeryd Cell
Balen vilken satt rekordet. Foto: Waggeryd Cell
Affär & Karriär
Papper & Massa

I början av maj tillträdde Julia Törnberg som vd för BCTMP-massaproducenten Waggeryd Cell som ägs av ATA Timber, ett svenskt skogsindustribolag, med verksamhet i södra Sverige.

Under 2018 nådde Waggeryd Cell ett nytt årsproduktionsrekord. Julia Törnberg efterträder Ulf Karlsson som efter över 20 år som vd på Waggeryd Cell trappar ned sin inblandning på massabruket men lämnar inte helt utan stannar kvar som senior rådgivare.

Tydlig miljö- och hållbarhetsprofil

Julia Törnberg har arbetat på företaget sedan 2008, först som miljöansvarig och senare som vice vd.

– Ulf Karlsson har under sin tid som vd på Waggeryd Cell byggt upp en massafabrik i världsklass. Som ägare har vi alltid haft stor respekt för Ulfs kunskap och engagemang. Ulf är utomordentligt professionell och vi vill tacka för de här åren. Samtidigt önskar vi Julia Törnberg välkommen som vd, säger Tage Andersson, grundare och ordförande för ATA Timber.

– Det är med stor glädje jag tar mig an uppgiften som vd på Waggeryd Cell. De betydande investeringar som har gjorts över åren och övrig utveckling av verksamheten har gjort Waggeryd Cell till ett av de modernaste BCTMP-bruken i branschen med en tydlig miljö-och hållbarhetsprofil, säger Julia Törnberg, nytillträdd vd på Waggeryd Cell.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!