2019-04-23 Samarbete för miljövänligare förpackningar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/04/smurfit-webb.jpg

Samarbete för miljövänligare förpackningar

Saverio Mayer, CEO på Smurfit Kappa Europe. Foto: Smurfit Kappa
Saverio Mayer, CEO på Smurfit Kappa Europe. Foto: Smurfit Kappa
Papper & Massa

Smurfit Kappa har inlett ett samarbete med Plastic Soup Foundation för att lyfta behovet av hållbara förpackningslösningar. 

Plastic Soup Foundation är en nederländsk organisation som arbetar mot havsföroreningar. Termen ”Plastic Soup”, som först blev populär i slutet av 1990-talet, hänvisar till förorening av haven med plast, inklusive stora bitar och små mikroplast- och nanopartiklar, både flytande och de som sjunkit ned.

Enligt förpackningstillverkaren finns det stora likheter mellan Plastic Soup Foundations vision att stoppa plastproblemet vid källan och Smurfit Kappas initiativ Better Planet Packaging, som syftar till att ta itu med utmaningen att förpacka avfall vilket annars hamnar i haven eller på deponi.

Pappersbaserade alternativ för plast

– Vi har länge varit bekanta med Smurfit Kappas hållbarhetsarbete men var än mer intresserade av att arbeta med dem när vi läser om hur mycket de gör för att skapa pappersbaserade alternativ för plast, sa Harmen Spek, Innovations & Solutions Manager för The Plastic Soup Foundation i ett citat om samarbetet.

Saverio Mayer, CEO på Smurfit Kappa Europe tillade:

– En integrerad del av vårt initiativ för Better Planet Packaging är att samarbeta med nya partners som Plastic Soup Foundation för att inspirera innovativa nya idéer och uppmuntra förändringar. Utmaningen med havsföroreningar är något som bara kan lösas med öppen dialog mellan flera intressenter.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!