2018-02-13 Hundraårig pappersfabrik ansöker om konkurs https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/02/Feldmuehle-Uetersen.jpg

Hundraårig pappersfabrik ansöker om konkurs

Pappersfabriken Feldmuehle Uetersen
Feldmuehle Uetersen GmbH utanför Hamburg har ansökt om konkurs. Bildkälla: Feldmuehle Uetersen
Papper & Massa

Pappersfabriken Feldmuehle Uetersen GmbH som är belägen utanför Hamburg ansökte den 24:e Januari om konkurs.

Fabriken har i dagsläget 420 anställda och har en maxkapacitet om 250 000 ton med två pappersmaskiner där produktionen sedan 2015 har varit inriktad på belagt papper för etiketter, förpackningar och grafisk produktion av hög kvalité.

Feldmuehle Uetersen GmbH opererade under Stora Enso Group innan 2015 men blev sedan självständiga. Fabriken, som startade med produktion av tidningspapper startade sin första produktion redan 1905. Under andra världskriget så stängdes fabriken ned och en delvis demontering skedde. Efter krigets slut så startade fabriken upp igen 1948 med ett 50-tal arbetare som byggt upp fabriken igen.

Ruppert Fux Landmann GmbH, konsultföretaget som nu tar hand om den strategiska omorganisationen av företaget utreder framtiden för den anrika fabriken. Om företaget kommer att klara av det ekonomiska återstår nu att se. Ett alternativ som konsultföretaget lyfter fram är att en eventuell investerare kan gå in och förvärva bolaget.

Produktionen kommer att fortgå som normalt under processen och lönerna för samtliga anställda är idag säkrade fram tills den 31:a Mars, 2018.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!