2021-04-27 Epiroc förvärvar sydkoreansk tillverkare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/Epiroc_FlexiROC-T30R-CE-8744.jpg

Epiroc förvärvar sydkoreansk tillverkare

Gruva

Gruvutrustningsbolaget Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Danda Heavy Industries, en sydkoreansk tillverkare av hydraulhammare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Danda Heavy Industries, med säte i Seoul, Sydkorea, tillverkar och säljer hydraulhammare för kunder inom bygg och anläggning, demolering, bergbrytning, stenbrott och infrastruktur. Bolaget, som har en tillverkningsenhet utanför Seoul, har cirka 60 anställda och hade intäkter under 2020 på cirka 210 miljoner kronor.

“Förvärvet av DandA Heavy Industries kommer att stärka vår ledande position inom grävmaskinsmonterade hydrauliktillbehör för bygg- och anläggningsindustrin och stöder vår långsiktiga tillväxtstrategi”, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Förvärvet förväntas slutföras mot slutet av andra kvartalet 2021. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Epirocs börsvärde och offentliggörs inte. Verksamheten kommer att bli del av Epirocs division Tools & Attachments och kommer att behålla sitt varumärke och säljkanaler, samt kommer fortsätta vara baserad i Sydkorea. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!