2020-01-03 Sandvik köper upp amerikanskt bolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/sandvik-mexiko-Marita-sander.jpg

Sandvik köper upp amerikanskt bolag

Bild på medarbetare från Sandvik i Guadalajara, Mexiko. Bilden har inget att göra med nyheten i sig. Foto: Marita Sander
Gruva

Det är divisionen Walter inom Sandvik Machining Solutions som förvärvar det privatägda amerikanska bolaget Melin Tool Company, en tillverkare av solida hårdmetallverktyg.

Syftet med förvärvet är att stärka Walters erbjudande inom runda verktyg, i synnerhet för flygindustrin och distributörsmarknaden i USA.

− Genom det här förvärvet stärker vi ytterligare vårt erbjudande inom runda verktyg, vilket är helt i linje med Sandvik Machining Solutions strategi, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions i ett pressmeddelande.

”Stärker vår marknadsposition”

− Jag är mycket nöjd med förvärvet av Melin Tool Company då det stärker vår marknadsposition. Bolaget har ett starkt fokus på innovation och hög servicenivå, vilket är i linje med Walters sätt att göra affärer, säger Richard Harris, chef för Walter. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!