Gruva
1:a mars 20131 min lästid

LKAB startar energienhet

1:a mars 20131 min lästid
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Vid LKAB:s styrelsemöte i februari beslutades om en reviderad strategiplan som bland annat sätter fokus på fortsatt tillväxt, energianvändning och en effektiv produktion och logistik. Därför genomförs nu förändringar i organisationen.

I syfte att minska energianvändningen, klimatpåverkan och energikostnaderna bildas den 1 mars en ny enhet med totalansvar för energi i LKAB. Energidirektör och chef för energienheten blir Anders Kitok som närmast varit produktionsdirektör på LKAB.

– Med den nya organisationen kraftsamlar vi allt energiarbete på en enhet och kan därmed lyckas med att nå våra högt ställda mål, säger vd Lars-Eric Aaro.

Produktionsdivisionen Mining kommer i fortsättningen att inkludera logistikfunktionen, vilket innebär totalansvar från gruva till kund. Till produktionsdirektör för den nya enheten utses Markus Petäjäniemi som närmast varit direktör för marknad och logistik.

– Genom att återföra logistiken till Mining skapar vi ett totalansvar från gruva till kund och kan därmed vässa vår kostnadseffektivitet ännu mer, säger Lars-Eric Aaro.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0