2014-10-09 SKF tecknar avtal med Scania https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2014/10/SKF tecknar avtal med Scania.jpg

SKF tecknar avtal med Scania

Automation

SKF har tecknat två avtal med Scania, värda 360 Mkr, för leverans av hjullagerenheter och ventilkraftstätningar.

Tryggve Sthen, President, SKF Automotive kommenterar affären: “Det är verkligen givande att se hur våra lösningar bidrar till Scanias utveckling av energieffektiva lastbilar. Dessa avtal är ett resultat av vårt långsiktiga tekniska samarbete med Scania som bygger på gemensamma värderingar. Båda företagen har ett starkt engagemang för hållbarhet i såväl arbetet vi utför som i de lösningar vi erbjuder.”

Hjullagerenheterna sätts ihop och monteras på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. De bidrar även till längre underhållsintervaller, vilket minskar den totala kostnaden för lastbilägaren. Leverans av lagren börjar under andra kvartalet 2015 skriver SKF.

SKFs ventilkraftstätningar, som ingår i koncernens BeyondZero-portfölj, är konstruerade för att kunna hantera det extremt höga tryck som bildas i moderna turbo motorer. Detta avtal är en förlängning av ett existerande kontrakt.

 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!