2021-05-03 Ahlstrom-Munksjö gör mångmiljoninvestering https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/09/ahlstrom-munksjo.jpg

Ahlstrom-Munksjö gör mångmiljoninvestering

Foto: Cecilia Stråth, Ahlstrom-Munksjö
Foto: Cecilia Stråth, Ahlstrom-Munksjö
Industri

Ahlstrom-Munksjö, aktör inom fiberbaserade material, investerar i en ombyggnad av eftersileriet i Aspa Bruk för att producera blekt- och oblekt sulfatmassa.

– Vi är väldigt glada över att få förtroendet att genomföra detta projekt, vilket ligger i linje med vår strategi, samtidigt förbereder vi för att bättre utnyttja kapaciteten på massabruket, säger Michael Berggren, platschef Aspa Bruk, i ett pressmeddelande.

Ombyggnaden av eftersileriet kommer att ske i samband med det planerade underhållsstoppet i höst. Det beräknas vara klar under fjärde kvartalet 2021.

– Med denna investering stärker vi vår position i valda segment samt möjliggör expansion till nya geografiska marknader, säger Anders Jansson, marknadsdirektör i Aspa, i ett pressmeddelande.

Aspa Bruk har tillverkat pappersmassa sedan 1920-talet. Idag tillverkas framför allt blekt specialmassa med hållfasthetsegenskaper och ljushet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!