2021-01-20 ​Enerco köper upp två industribolag– blir 150 fler https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/wae78hpn7plz52ckrjiv.jpg

​Enerco köper upp två industribolag– blir 150 fler

Bild: Enerco
Bild: Enerco
Industri

Enerco köper upp verkstadsföretaget MVUSAB i Smedjebacken och industriserviceföretaget InduMate Gävle AB och växer därmed med 150 medarbetare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärven kompletterar Enercos befintliga verksamhet inom mekanisk tillverkning och underhåll. Den sammanlagda omsättningen för bolagen uppgick under 2020 till närmare 700 miljoner kronor.

– Med MVUSABs och InduMates specialistkompetenser, inriktning och gedigna resurser kommer vi tillsammans att bli starkare och kunna möta kundernas behov på ett ännu bättre sätt, säger Niklas Pettersson, vd för Enercokoncernen.

Även för MVUSABs del är förvärvet ett välkommet steg. Bolagets vd Lars Lindblad ser det som positivt att ingå i ett större sammanhang och samtidigt fortsätta utvecklas.

– Vi är ett verkstadsföretag med 120 medarbetare, särskilt inriktade på svets och maskinbearbetning av stora och tunga detaljer i små serier. Enerco med deras befintliga verkstäder och resurser inom service och underhåll kompletterar vår verksamhet på ett bra sätt. Deras storlek och bredd gör dessutom att vi tillsammans kommer att kunna nå fler kunder, bredda erbjudandet ytterligare och bli starkare som leverantör. Det känns mycket positivt för oss, säger Lars Lindblad.

Petter Lindbäck, operativ chef och vd för InduMate Gävle AB är också positiv till det nya ägarskapet.

– För oss på InduMate Gävle känns det inspirerande och tryggt att nu ingå i en stabil och växande koncern som ligger i framkant i branschen. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda kunderna ett än mer komplett erbjudande, säger Petter Lindbäck.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!