2020-10-07 ABB-teknik i Niagarafallens nya el-fartyg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/Maid_of_the_Mist_all-electric_tour_ferry_small2.jpg

ABB-teknik i Niagarafallens nya el-fartyg

Passagerarfartyg vid Niagarafallen elektrifieras med teknik från ABB
Passagerarfartyg vid Niagarafallen elektrifieras med teknik från ABB. Foto: ABB
Industri
Senaste nytt Industri

Passagerarfartygen Maid of the Mist, vid Niagarafallen, lanserar en ny generation av ikoniska fartyg.
Fartygen, som nyligen godkändes för trafik, drivs helt på hållbar el med teknik från ABB.

Nollutsläppsfartygen är de första helt eldrivna fartygen som byggts i USA. De får sin energi från batteripaket med hög kapacitet som levererats och integrerats av ABB. Utöver batterier har ABB levererat en omfattande integrerad kraft- och framdrivningslösning för de nybyggda fartygen, inklusive ett landbaserat laddsystem som möjliggör hållbar drift med maximal tillförlitlighet.

– Förutom att man låter passagerarna njuta av de spektakulära Niagarafallen och skyddar miljön bekräftar fartygen en allt större acceptans för ren elframdrivning, säger Juha Koskela, chef för ABB:s division Marine & Ports.

Fartygens batteripaket ger en total kapacitet på 316 kWh fördelat på två katamaranskrov. Batterierna möjliggör för elmotorerna att nå en uteffekt på upp till 400 kW. De laddas med lokalt producerad vattenkraft vid en process som tar bara sju minuter i samband med att passagerarna stiger i land och ombord.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!