2020-03-25 Tysk ståljätte varslar 3 000 https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/03/klaus-keysberg-thyssenkrupp.jpg

Tysk ståljätte varslar 3 000

Dr. Klaus Keysberg på Thyssenkrupp. Bildkälla: Thyssenkrupp
Industri

Fram till mars 2026 har det tyska stålkonglomeratet Thyssenkrupp implementerat ett krispaket, vilket bland annat innebär en bantning av 3 000 anställda.

Beslutet kom efter att Thyssenkrupp hade nått ett nytt kollektivavtal med fackförbundet IG Metall. Paketet omfattar även investeringar och andra kostandsbesparingar, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Skjutit på jobbiga beslut

Utöver krispaketet har parterna även kommit överrens om ett krispaket med anledning av coronapandemin. Det innebär bland annat minskning i produktion och nya regler för korttidsarbete.

– Vi har skjutit upp problem för länge och skyggat bort från tuffa beslut. Avtalen ger oss handlingsutrymme och skapar förutsättningar för att stål kan förbli konkurrenskraftigt på lång sikt. En omedelbar och omfattande omstrukturering är en absolut förutsättning för detta. Vi förlorar ingen mer tid kring detta, säger Dr. Klaus Keysberg på Thyssenkrupp.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!