2019-05-14 Kiwa Inspecta köper upp FORCE Technology https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/kiwa-inspecta.png

Kiwa Inspecta köper upp FORCE Technology

Inspektion av tryckutrustning. Foto: Kiwa Inspecta
Inspektion av tryckutrustning. Foto: Kiwa Inspecta
Industri

Kiwa Inspectas förvärv är en del av bolagets tillväxtstrategi för att stärka positionen på den svenska marknaden.

Kiwa Inspecta och FORCE Technology är två organisationer som erbjuder kundanpassade tjänster inom besiktning och provning samt certifiering av produkter, personer och processer på den svenska marknaden. Bolagen kommer tillsammans att öka sin kompetens och bli en komplett leverantör.

– Det här är helt i linje med vår tillväxtstrategi, säger Erik Landgren, vd, Kiwa Inspecta. Det innebär att vi kommer att öka servicegraden till till exempel process- och tillverkningsindustrin, papper och massa, gruvdrift, kraftproduktion och ägare av installationer i byggnader. Vi kommer även kunna utveckla och erbjuda ett bredare och mer innovativt utbud av tjänster till våra kunder.

Fler specialtjänster

Kiwa Inspectas tjänsteutbud utökas bland annat med fler specialisttjänster inom stål, betong samt flygsektorn.

Avtalet omfattar endast den svenska delen av FORCE Technology som kommer att integreras i Kiwa Inspectas organisation.

– Det känns helt rätt att bli del av ett företag som har en så pass hög kompetensnivå som Kiwa Inspecta. Våra kunder kommer att få en fortsatt god service och får dessutom ta del av ett större tjänsteutbud säger Per Gelang, vd, FORCE Technology Sweden AB.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!