2019-01-22 Chefen lämnar Sandvik https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/lars-engstrom-sandvik-webb.jpg

Chefen lämnar Sandvik

Lars Engström. Foto: Sandvik
Lars Engström. Foto: Sandvik
Gruva
Industri

Nu är det klart, Sandvik meddelar i ett pressmeddelande att  Lars Engström, chef för Sandvik Mining and Rock Technology, kommer att lämna Sandvik under 2019, efter att en efterträdare har utsetts.

Lars Engström har sedan 2016 varit medlem i Sandviks koncernledning och ansvarat för affärsområdet Sandvik Mining and Rock Technology.

Ökat från 30 till 44 miljarder

Under Lars Engströms ledning har Sandvik Mining and Rock Technologys intäkter ökat från omkring 30 till 44 miljarder kronor och rörelsemarginalen har förbättrats från 10 procent i början av 2016 till 19 procent under fjärde kvartalet 2018.

– Jag är mycket tacksam för Lars Engströms bidrag till koncernen. Han har byggt en framgångsrik decentraliserad organisation och väsentligt stärkt resultaten från Sandvik Mining and Rock Technologys divisioner. Nu har vi tillsammans kommit fram till att det är dags för ett nytt ledarskap. Vi har många bra talanger inom Sandvik så jag är övertygad om att vi kommer att ha flera intresserade och motiverade kandidater till jobbet. Samtidigt är jag nöjd med att Lars kommer att stanna kvar för att säkerställa en bra övergång innan han lämnar, säger Björn Rosengren, Sandviks vd och koncernchef.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny chef för Sandvik Mining and Rock Technology kommer nu att initieras och tillsättningen av en ny chef meddelas så snart processen har slutförts.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!