2019-01-15 Svenskt kartongbruk ett av världens mest hållbara https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/kartongbruk-vinner-guld.jpg

Svenskt kartongbruk ett av världens mest hållbara

Holmens kartongbruk får guldranking i hållbarhet
Foto: Creative Commons. OBS! Bilden är redigerad.
Industri

Holmens kartongbruk får full pott i en hållbarhetsanalys. Företaget EcoVadis ger dem, tillsammans med ytterligare ett pappersbruk, högsta betyget Gold Standard.
− Vi har jobbat hårt under lång tid med att integrera hållbarhetsfrågorna i alla delar av vår verksamhet, säger Elin Swedlund.

Det är Holmens kartongbruk i Iggesund som, tillsammans med bruket Workington, får högsta betyg i en hållbarhetsanalys utvärderat av analysföretaget EcoVadis. De ger bruken Gold Standard, vilket för att de hamnar bland de två bästa procenten av bedömda företag inom pappersindustrin, skriver Holmen Group i ett pressmeddelande.

”Bekräftelse att Holmen har starkt hållbarhetsarbete”

− Vi har jobbat hårt under lång tid med att integrera hållbarhetsfrågorna i alla delar av vår verksamhet istället för att se dem som isolerade öar. Det här är en av många bekräftelser på att Holmen och våra kartongbruk har ett mycket starkt hållbarhetsarbete, säger Elin Swedlund, hållbarhetsansvarig för Holmenkoncernen, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!