2019-01-08 Assemblin förstärker inom industri https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/assemblin-el-webb.jpg

Assemblin förstärker inom industri

Fr v Hans Karlsson, projektledare NIAB, Leif Pettersson, regionchef Assemblin El, Håkan Nilsson, vd NIAB, och Fredrik Allthin, vd Assemblin El.
Fr v Hans Karlsson, projektledare NIAB, Leif Pettersson, regionchef Assemblin El, Håkan Nilsson, vd NIAB, och Fredrik Allthin, vd Assemblin El.
Industri

Assemblin El har förvärvat Norrlands Industrimontage, NIAB. Med förvärvet syftar installatören att stärka sitt erbjudande inom elinstallationer på industriområdet.

NIAB har hög kompetens inom industri och kompletterar Assemblins befintliga verksamhet i norra Sverige väl, det skriver installatören i ett pressmeddelande. De befintliga uppdragen är serviceuppdrag och förvärvet av NIAB stödjer därmed Assemblins strategi att växa inom service.

Ett bra komplement

NIAB har 38 anställda och en årsomsättning på cirka 73,5 miljoner kronor. Bolaget startades 2012 och är verksamt i Sundsvall med omnejd.

– NIAB:s verksamhet är ett bra komplement till oss i norra Sverige och förstärker vår serviceverksamhet samt vårt erbjudande inom industri. Vi är mycket glada över att kunna hälsa NIAB:s medarbetare, kunder och leverantörer välkomna till Assemblin, säger Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd för Assemblin El.

– Det känns väldigt roligt att bli en del av Assemblin. Vi har redan ett starkt erbjudande och en solid verksamhet, som nu får möjlighet att utvecklas med hjälp av Assemblins stora resurser och bredd, säger Håkan Nilsson, vd för NIAB och en av de två huvudägarna.

Affären genomfördes den 19 december. Den förvärvade verksamheten bildar en ny filial i Sundsvall med inriktning på industri.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!