Industri
1 min lästid

Sunpine skaffar samarbetspartner till ny fabrik

21:a augusti 2018, 14:09
Sunpine skaffar samarbetspartner till ny fabrik
Jonny Stridh (t.h.), vd Pöyry, med SunPines projektledare för investeringar Ulrika Hagman och vd Magnus Edin. Foto: Sunpines.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Sunpine investerar 250 miljoner kronor i bygget av en ny talldieselfabrik. Nu blir även företaget Pöyry samarbetspartner i projektet.

– Vi går en intressant framtid till mötes. Nu kan vi, tillsammans med Pöyry, realisera SunPines planerade bioraffinaderi. Pöyry kommer att komplettera oss som partner i detta arbete och vi ser fram emot ett intressant och givande projekt, säger Ulrika Hagman, projektledare för investeringar på SunPine, i ett pressmeddelande.

Nytt tillskott vid Sunpines fabriksområde i Piteå

Den nya fabriken planeras att tas i bruk 2020 vid Haraholmen i Piteå, som sen tidigare är Sunpines fabriksområde. Fabriken ska rikta sig in på produktion av talldiesel och öka produktionskapaciteten med 50 procent.
Konsultföretaget Pöyry kommer att arbeta med projektledning, upphandling och byggnation av fabriken.

“Stolta att bidra till gröna ekonomin”

– Pöyry är stolta över att kunna bidra till investeringen i den gröna ekonomin. Vårt långa samarbete med SunPine och djupa kunskap om biobaserade lösningar kommer att leda till framgång för detta projekt. Vår starka säkerhetsprestanda säkerställer att genomförandet av andra linjen kan ske när den första linjen är i produktion. Det här uppdraget stärker ytterligare Pöyrys position som global leverantör av biobaserade lösningar, säger Jonny Stridh, vd Industry Business Group för Pöyry Sweden, i pressmeddelandet.

#biobränsle #fabrik #piteå #pöyry #sunpines #talldiesel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0