Företag & Affärer
2 min lästid

AFRY tecknar avtal med försvarsbolag

26:e januari 2024, 12:20
AFRY tecknar avtal med försvarsbolag
Pressbild: AFRY
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Inom ramen för det utökade partnerskapet har AFRY ingått ett projektavtal med ett uppskattat ordervärde på cirka 300 miljoner kronor för att leverera avancerade ingenjörslösningar till företagets CV90-plattform. CV90-plattformen är en serie för militära fordon.

Det nya avtalet mellan AFRY och Hägglunds inleds under andra kvartalet 2024 och sträcker sig fram till 2027. Uppdraget innebär ett strategiskt åtagande att stödja etableringen av ett programkontor för ingenjörsutveckling för en av Hägglunds kunder.

– AFRY har både erfarenheten från avancerade projekt inom konstruktion, beräkning och design, men också en betydande kompetens inom försvarsindustri, systemteknik, drift- och säkerhetssystem. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete och dra nytta av deras tekniska expertis, säger Lars Pettersson, Head of Engineering på Hägglunds.

Bidra till säkerhet

– Vi är stolta över att ha tilldelats detta uppdrag och ser det som ett erkännande av vår förmåga att leverera högkvalitativa ingenjörslösningar. Tillsammans med Hägglunds ser vi fram emot att bidra till en framgångsrik teknikutveckling inom försvarsindustrin och samhällets säkerhet, säger Martin Öman, divisionschef på Industrial & Digital Solutions på AFRY.

Det intensifierade samarbetet mellan företagen har även resulterat i ett dedikerat projektkontor för produktutveckling i Trollhättan och Göteborg. AFRYs projektkontor kommer bestå av ett 100-tal ingenjörer och försvarsexperter som kommer att stödja Hägglunds organisation i flera projekt inom försvarsindustrin.

#afry #hägglunds
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0