IndustriABB bildar samriskföretag med kinesisk bildelstillverkare
5/01/2022 1min lästid

ABB bildar samriskföretag med kinesisk bildelstillverkare

5/01/2022 1min lästid
ABB bildar samriskföretag med kinesisk bildelstillverkare

Bildkälla: ABB

Företaget ska utveckla flexibel och hållbar bildelstillverkning inom HASCO:s verksamhet i Kina. Samarbetet ska utvidga användningen av smarta tekniker och artificiell intelligens i industrin.

Samarbetet mellan ABB Robotics och HASCO innefattar en andel på 40 procent för ABB i samriskföretaget och parterna har kommit överens om att inte redovisa fler detaljer om investeringen. Det framgår av ett pressmeddelande från ABB.

– Då bilindustrin står inför sin största omvandling sedan den startade och försäljningen av elfordon förutspås att gå om bilar med förbränningsmotorer i många delar av världen till 2035 finns det ett uppenbart behov av att stötta den industriella omvandlingen. Samriskföretaget gör det möjligt för oss att vidareutveckla HASCO:s ledande ställning med automatiserade lösningar som gynnar kunder i Kina – en av de största marknaderna för bilbranschen – och kommer att spela en avgörande roll vad gäller att leverera en hållbar framtid för transportnäringen, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation.

Det nya samriskföretaget förväntas inleda sin verksamhet under andra kvartalet 2022.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!