IndustriStendörren köper fastighet för 135 miljoner
22.11.2021 10:20 5 min lästid

Stendörren köper fastighet för 135 miljoner

22.11.2021 10:20 5 min lästid

Pedersholmparken. Bild: Stendörren.

Industri- och lagerfastigheten har en uthyrningsbar yta på 9511 kvadratmeter och förvärvet är bolagets första utanför Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande från Stendörren.

Malin Rothenborg
0

Stendörren Fastigheter etablerar sig i den för bolaget nya marknaden Köpenhamn genom förvärv av industri- och lagerfastigheten Pedersholmparken 10 och 13, Frederikssund från en privat säljare.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på 9511 kvadratmeter och utgör Stendörrens första förvärv i Köpenhamnsregionen. Det överenskomna värdet uppgår till cirka 135 miljoner svenska kronor och fastigheten är fullt uthyrd till en hyresgäst på ett hyresavtal som löper till och med 1 juni 2027.

– Vi är mycket glada att kunna fortsätta vår expansion i nya marknader och detta förvärv blir vårt första i den intressanta Köpenhamnsregionen. Vi har följt marknaden en tid och ser att det finns attraktiva affärer här som kan bidra med god avkastning och värdetillväxt. Fastigheten är belägen i ett bra läge, har utvecklingspotential genom tillhörande byggrätter samt är uthyrd till en stark hyresgäst på ett längre hyresavtal, säger Erik Ranje, verkställande direktör för Stendörren.

Tillträde beräknas ske den 1 december 2021.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!