2015-03-09 Rulltrapporna startar successivt i Stockholm

Rulltrapporna startar successivt i Stockholm

Hissar

Från lunchtid söndag rullar åter en rulltrappa på Östermalmstorg, efter tre veckors stopp. Under kvällen kommer ytterligare två att starta. Därefter står rulltrappor på T-centralen och Zinkensdamm på tur. På sikt ska alla nu avstängda rulltrappor åtgärdas.

– Vi är mycket glada att vi efter tre veckors hårt arbete nu har en lösning för rulltrapporna. Vi tackar våra resenärer för visat tålamod och hjälpsamhet mot varandra, säger Anders Lindström, förvaltningschef.

Efter intensivt arbete fick trafikförvaltningen idag godkänd besiktning på en rulltrappa med förstärkt säkerhetslösning. Denna innebär att en förstärkning med sensorlist monteras i varje trappa. Om ett steg lossnar så kan det inte ramla rakt ner utan stoppas, samtidigt som nödstoppet omedelbart slår till och stannar trappan. Den här installationen ger rulltrapporna en högre säkerhetsnivå än nytillverkade standardtrappor. Bakom lösningen står företaget Kone, som ansvarar för drift och underhåll av SL:s rulltrappor.

– Vi vill tacka Kone, som tillsammans med besiktningsföretaget Dekra arbetat mycket hårt för att så snabbt som möjligt leverera en säker lösning. Vi vill också tacka MTR vars personal hjälpt stockholmarna tillrätta under dessa tre veckor, säger Anders Lindström.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!