2017-10-16 Riksbyggen tecknar ramavtal med KONE https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/10/kone.jpg

Riksbyggen tecknar ramavtal med KONE

Riksbyggen tecknar ramavtal med KONE
Riksbyggen tecknar ramavtal med KONE. Bildkälla: Riksbyggen
Hissar

Riksbyggen har skrivit på ett treårigt ramavtal med företaget KONE som idag är ledande inom hissbranschen. Detta avtal gäller installationer av nya hissar och service för redan installerade hissar.

– KONE Fokuserar mycket på frågor rörande hållbarhet, något som är av yttersta vikt för oss på Riksbyggen. Vi ser stora möjligheter i att nu kunna minska både energi- och driftskostnader samt minimera antalet driftstopp i Riksbyggens samt våra kunders och partners fastigheter, säger Pernilla Gylletorn, kategoriansvarig på Riksbyggen.

KONE fick under 2015 bland annat högsta möjliga poäng, 100 av 100, för sitt miljöarbete av organisationen CDP. Ytterligare anledningar till att Riksbyggen valt att teckna ramavtal med KONE är att detta är en stabil och trygg partner som är kända för kvaliteten på sin service och som dessutom har rikstäckande verksamhet över hela Sverige.

Ramavtalet gäller för både framtida nyproduktionsprojekt, men också för påbörjade projekt där upphandling av hissar inte ännu har gjorts. Ramavtalet är 3-årigt med möjlighet för även ett fjärde år. Samtliga byggentreprenörer som Riksbyggen anlitar kommer framöver att installera speciella ”Riksbyggenhissar”, en standardlösning som tagits fram i samarbete mellan KONE och Riksbyggen.

Ramavtalet innefattar även service av Riksbyggens hissar. Det nya verktyget KONE Care Online bidrog till att KONE valdes som den enda ramavtalsleverantör för just hisservice. Serviceavtalet ger även Riksbyggens kunder möjlighet att välja KONE som leverantör utifrån förutsättningarna i det centrala ramavtalet. När offert lämnas från KONE på hisservice för en fastighet som Riksbyggen förvaltar, är denna anpassad utifrån de villkor och rabatter som finns reglerade i det centrala ramavtalet.

Mer information finns på Riksbyggens kundwebb. Avtalet trädde i kraft 1 december 2015 och gäller för både Riksbyggens egna fastigheter och för samtliga medlemmar och kunder.

– Vi känner oss glada över att teckna detta långsiktiga samarbetsavtal med Riksbyggen, säger Jaakko Kaivonen, VD för KONE Skandinavien. För oss är målet att hjälpa våra kunder under hela fastighetens livscykel där vi har beprövad erfarenhet av att förlänga livstiden på utrustningen. Riksbyggens kärnvärden Långsiktighet, Trygghet, Samverkan och Nytänkande matchar perfekt med KONEs värderingar och det känns mycket positivt med de avsiktsförklaringarna vi nu gör om att knyta ett närmare samarbete.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!